KTO TO KEDY VYMYSLEL?

0
2026

Medzi tri najnechutnejšie a najnelogickejšie výdobytky tohto zvráteného mafiánskeho systému ktoré občania tolerujú patria vysoké platy politikov a ďalších ústavných činiteľov, luxusné služobné autá (a nielen to) a ochranka. A prečo si to myslím?

PLATY: pri výške platov politikov, ktoré sú nad hranicou 3tisíc eur mesačne (pričom väčšina obyvateľstva musí vyžiť z niekoľko stoviek) sa používajú hlavne dva argumenty. Je to akási protihodnota za obmedzenie možnosti podnikať a údajne by mala byť menšia šanca na finančné „motivovanie“ politikov pri hlasovaniach. Je jasné, že ako jedno, tak aj druhé nefunguje a mafiáni v politických kreslách si robia kšefty cez firmy prepísané na rodinných príslušníkov a k hlasovaniam sa netreba už ani vyjadrovať. Je jasné, že vysoké platy nič neriešia. Nebola by omnoho lepšia motivácia basa?

LUXUSNÉ AUTÁ:  zatiaľ čo zdravý rozum a finančná situácia bežných ľudí vedie ku kúpe čo najúspornejších a najlacnejších automobilov a často krát sa dokonca spolu spájajú aby boli autá vyťažené, tento režim to má vymyslené úplne inak. On potrebuje desaťtisícové limuzíny so spotrebou okolo 15 litrov na 100km. Samozrejme nebudú sa v takej limuzíne tlačiť viacerí. Najpoužívanejší argument pre luxusné autá je, že to má slúžiť na reprezentatívne účely. Ale nemali by politikov reprezentovať činy? A stav krajiny, ktorú riadia? (mimochodom stav SR je na rozdiel od ich autoparku žalostný)

OCHRANKA: čo sa týka nutnosti ochrany, tam môžu ísť vymyslené argumenty hneď bokom a hneď sa ponúkajú otázky. Keď majú verejní činitelia slúžiť občanom, čiže konať pre dobro občanov, prečo potrebujú ochranu pred tými občanmi pre ktorých by mali robiť dobre? Nechránili by si ich oni samotní občania, keby to tak bolo?

Myslím že je načase sa nad týmito vecami nielen zamyslieť. Nie sú to totiž ani nadľudia, ani výnimoční ľudia, dokonca ani nenahraditeľní ľudia. Sú to iba obyčajní ľudia, tak ako aj my ostatní.

PS.: Okolo 5,4 milióna eur ročne by sa ušetrilo iba na platoch 150 poslancov, keby sa stiahnu na úroveň 600€/mesiac. Ďalšie desiatky miliónov eur, keby si začali riešiť dopravu za vlastné, tak ako to musia robiť občania. A koľko by sme ušetrili zrušením Úradu pre ochranu ústavných činiteľov neviem, keďže údaje o tejto organizácii podliehajú utajeniu…

JÁN GAŠO
Dobro je to, čo treba v dnešnej dobe podporovať... Vidím aj to, čo iní vidieť nechcú...
Prihlásiť sa na odoberanie notifikácií
Upozorniť ma na
guest

0 Comments
Vložená spätná väzba
Zobraziť všetky komentáre