SÚ TOTO SLOVENSKÍ VOJNOVÍ ZLOČINCI?

38
16919

24.3.1999 ukázala časť slovenskej politickej scény svoju pravú tvár. Napriek tomu si spokojne ďalej fungujú, dokonca aj na vysokých postoch. Ale dovolím si tvrdiť, že existuje množstvo ľudí ako som ja, čo veríme na spravodlivosť, podporujeme dobro a nezabúdame. O čo vlastne išlo?

Slovenská vláda v tajnosti (bez toho aby informovala parlament, alebo ľudí čo chce urobiť) schválila povolenie preletov lietadiel NATO a zapojila tak Slovenská republiku do bombardovania Juhoslávie. A tu sú zaujímavé fakty týkajúce sa tej udalosti.

Fakty známe pred hlasovaním:

  • Slovenská republika nebola v tom čase členom NATO (čiže nemala ani žiadne záväzky voči tomuto spoločenstvu)
  • voči Juhoslávii nebola v tej dobe schválená žiadna rezolúcia bezpečnostnej rady OSN povoľujúca útok
  • drvivá väčšina obyvateľstva SR (podľa prieskumov až 70%) sa stavala proti akejkoľvek účasti Slovenska na vojne proti Juhoslávii
  • prelety nepovolilo Rakúsko, Švajčiarsko, dokonca ani Grécko ktoré bolo plnohodnotný člen NATO

Fakty známe s odstupom času:

  • naša vláda najskôr tvrdila, že povolenie sa týka iba tankovacích a dopravných lietadiel
  • premiér Dzurinda pod tlakom verejnosti 6.4.1999 zvolal druhé mimoriadne zasadanie vlády, kde mali členovia jeho vlády druhý krát vyjadriť súhlasný postoj, pričom ich zaviazal mlčanlivosťou a padlo rozhodnutie, že informovať novinárov bude iba on sám
  • na následnej tlačovej konferencii boli dovolené iba 2 otázky novinárov (ich znenie aj odpovede si môžete prečítať tu: http://www.vlada.gov.sk/vlada/zasadnutia/1999/sk_tlacovka19990406_25.shtml)
  • bombardovanie Juhoslávie trvalo 3 mesiace a zahynulo počas neho cez 2000 civilistov, spôsobilo na niektorých územiach zvýšenú rádioaktivitu a obrovské materiálne škody
  • na území bývalej Juhoslávie (pri meste Uroševac, Kosovo) si USA postavili najväčšiu vojenskú základňu v Európe CAMP BONDSTEEL (z globálneho hľadiska je to druhá najväčšiu základňa USA mimo ich územia)
  • masové hroby v takom rozsahu, na základe ktorého bola celá agresia vďaka údajnej genocíce ospravedlňovaná sa nikdy nenašli…

Ak by niekto mal oficiálny zoznam členov vlády z toho obdobia s informáciami kto ako hlasoval, chcel by som ho touto cestou poprosiť, aby ma informoval, kvôli konfrontácii s týmto pre mňa „neoficiálnym“ zoznamom, nakoľko k oficiálnemu som sa doteraz nedokázal dopracovať.

Tu sú mená tých, čo mali podľa „neoficiálneho“ zoznamu hlasovať za prelet: Brigita Schmögnerová, Eduard Kukan, Gabriel Palacka, István Harna, Ivan Mikloš, Ladislav Pittner, László Miklós, Ľubomír Fogaš, Ľudovít Černák, Mária Machová, Mikuláš Dzurinda, Milan Ftáčnik, Milan Kňažko, Pál Csáky, Pavol Hamžík, Pavol Kanis, Peter Magvaši, Tibor Šagát.

Ak ste skôr na tváre, tu sú ich fotografie: (zdroj fotografií http://www.vlada.gov.sk):

Z vtedajších členov vlády sa hlasovania údajne zdržali iba Ján Čarnogurský a Pavel Koncoš. Ak sú údaje o hlasovaní jednotlivých členov naozaj pravdivé, tak si naozaj neviem vysvetliť, ako niektorí z nich môžu byť v súčasnosti poslancami NRSR, byť primátorom hlavného mesta SR, či zastávať ďalšie dôležité posty. Je to len znak toho, že niečo choré je v tejto spoločnosti, keďže je to možné….

Čo to o tej chorobe spoločnosti napovedá aj citát poslanca Františka Šebeja pochádzajúci už z toho obdobia: „… Akcie NATO sú humanitné akcie, nie je pravda, že vyháňanie a vytláčanie kosovských Albáncov z územia začali útoky NATO….“ Čo však majú spoločné bomby s humanitárnosťou to vie asi iba pán Šebej…


Pocitadlo.sk

 

JÁN GAŠO
Dobro je to, čo treba v dnešnej dobe podporovať... Vidím aj to, čo iní vidieť nechcú...
Prihlásiť sa na odoberanie notifikácií
Upozorniť ma na
guest

38 Comments
najstaršie
najnovšie najpopulárnejšie
Vložená spätná väzba
Zobraziť všetky komentáre
Duhu

Aby si pochopil, co sa deje, musis najprv vidiet a pochopit toto:
https://www.youtube.com/watch?v=7tS3w25JzWM
Neexistuje zly narod, ani zla rasa, ani zla krajina. Existuju iba zli ludia. A ti su rozptyleni vsade.
Korenom problemu je obycajna prahsprosta mafia. Prerastena uplne vsade.
Sme okupovana krajina. Nie je to vsak okupacia nepriatelskou krajinou, ale okupacia celosvetovou mafiou. Ak nechapes, preco su ludia ako jebes a lipschnitz nedotknutelni, fyzicky ani filozoficky, mrkni na ich etnicky povod a mozes hadat, s kym by si mal do cinenia.

Vlado

Máš pravdu tá mafia je maffija chzarských židov.

Luko

Zachovajte túto stránku, je dôležitá!
Ďakujem. LK

Martin Kukan

K článku v blogu s názvom „Sú toto slovenský vojnoví zločinci ? v ktorom sa píše o súhlase vlády SR (marec a apríl 1999) o presune USA vojenskej techniky cez územie SR v roku 1999: Podľa znenia vtedy platného Trestného zákona to bol trestný čin „Podpora a propagácia vojny“. Vtedy platný Trestný zákon sa odvolával na vtedy platný Zákon o mieri „Kto podporuje a propaguje vojnu potresce sa 10-timi rokmi väzenia. Ak sa jedná o organizovanú skupinu potresce sa dvojnásobnou sadzbou“, teda 20-timi rokmi väzenia. A keď sa na to pozerám, vláda je organizovanou skupinou. TOTO JE PODSTATNÉ pre vnútroštátnu… Zobraziť viac >>

momo

Treba si odkladat mena a adresy tychto zmrdov a vyberat uz teraz vhodne kandelabre, Len ten zoznam bude podstatne dlhsi, CHAZARI su vsade nasrati

Ja

Sebej je velky zastanca Izraela a jeho politiky a ako on sam seba rad „castuje“ je to expert na blizky vychod…

ja

sebej je nikto….

novus ordo seclorum

j***š je morálna sionistická spodina a okrem neho vsetci vojnovi zlocinci, nielen ti nasi si zasluzia akurat tak pekne tvrdu rakovinu a zdochynanie vo velkych bolestiach. Zasluzia si to, vyvrhelovia.

pravda

zo srdca im je to dopriate a bomby na hlavy ich potomkov,nech spomínaju na svojich predkov.

ja

vyvrhellovia – vyvrhnutí z pekla na Zem

Tibor Eliot Rostas

Áno, a vieš prečo? :)

Tibor Eliot Rostas

kniha

Dobre, toto treba pisat, bude to aj v knihe LOVCI DUŚÍ. Vyborny film na tuto temu je Uloupěná země, treba to vidiet. Tu vsak dodajme jeden zavazny fakt: na taketo zvlast zavazne trestne ciny sa bude prihliadat ako na vlastizradu vseobecne ohrozenie, vtiahnutie do vojnoveho konfilktu a podobne podla prislusnych ustanoveni trestneho zakona. V knihe mam zaznam rozpravy parlamentu.

zasnem

co by ma zaujimalo je, preco voci nikomu zo zucastnenych nebol vyvodene ziadne dosledky. ako je mozne, ze takito chrapuni – ine slovo pre nich nemam – nadalej zastavaju vysoke funkcie. da sa to nejako napravit???

zvedavec

babrák Miloševič

Najprv Srbi napadli Slovinsko, ale našťastie sa rýchlo odtiaľ stiahli.
Potom prišlo na rad Chorvátsko, to už boli krvavé dlhoročné boje.
Ale nakoniec prehrali a vyhnali ich.
Potom nastali ešte dlhšie a ešte kravavejšie boje v Bosne.
Tak to ako tak nakoniec uhrali, časľ územie je stále pod srbskou kontrolou.
Takže Miloševič prehral, čo sa dalo.
Kosovo bola len dohra, aby sa Srbi konečne toho babráka zbavili.

Boris

Miloševič naozaj prehral všetko čo sa dalo, ale mal schopnosť presvedčiť Srbov, že jedine on ich dokáže zachrániť. Na druhú stranu, takých menších Miloševičov mala každá krajina ex. Juhoslávie.
Takí ako on doviedli tieto krajiny rozpútaním nacionalistických vášní do úplnej žumpy z ktorej sa budú ešte dlho vyhrabávať. Ale západ sa celé 90te roky voči bývalej Juhoslávii choval ako úplný diletant. Najprv prizeranie krviprelievaniu, potom nepatričný vojenský zásah a nakoniec uznanie samostatného Kosova a jednostranná podpora tamojších kriminálnych skupín.

BRATSTVO SLOBODY

Takéto nekompetentné a hlúpe názory vedú k vojnám, násiliu, biede a nenávisti! Nedostatok informácií u takýchto anonymných babrákov ako zvedavec ale ani netreba komentovat

zvedavec

Takéto nekompetentné a hlúpe názory vedú k vojnám, násiliu, biede a nenávisti!
Nedostatok informácií u takýchto anonymných babrákov ako BRATSTVO SLOBODY ale ani netreba komentovat
Keby srbská generalita a srbskí politici sa nerozhodli vybičovať srbský šovinizmus do extrému a tak sa udržať pri moci, bolo by na balkáne oveľa menej mŕtvych.
Dôkazom je to, že odkedy Srbsku nevládnu šialený nacionalisti na čele s Miloševičom, hromadné vraždenie sa skončilo. A tak to mohlo byť už od začiatku.

turan

Každý narieka Slovania,bombardovali Slovanov….ˇ
Srby začali vojnu,vraždili ľudí,ktomu sa pridali Chorváti vraždili ľudí,to isté Moslimovia,a nebyť zásahu NATO vraždili by ďalej!Ak by sa to dotklo maďarskej menšiny,zapojili by sa aj Maďari amáte vojnu ako vyšitú!Keď máte zápal sepáka treba zobrať skalpel a vyrezať ináč je po vás!Zastávať sa ľudí ktorí vraždili neozbrojených mužov,ženy,detí je hlúposť najvyžšieho zrna!Aj keď sú Slovania§

čitateľ

Uloupené Kosovo

pozrite si kto máte záujem krátky český dokument s názvom Uloupené Kosovo. Táto vojna bola hnusným zločinom spáchaným na našich slovanských bratoch. Kosovo je Srbsko!!!

Admin

poprosím administrátora, ak je to možné aby linkol ten dokument sem. Vďaka

re

bezcitné S***E