TAK PRISAHÁM

0
1464

„Sľubujem vernosť Slovenskej republike. Budem čestný, statočný a disciplinovaný. Svoje sily a schopnosti vynaložím na to, aby som chránil práva občanov, ich bezpečnosť a verejný poriadok, a to aj s nasadením vlastného života. Budem sa riadiť ústavou, ústavnými zákonmi, zákonmi a ďalšími všeobecne záväznými právnymi predpismi. Tak prisahám!“* (§ 17 zákona NR SR č. 73/1998 Z.z)

Toto sú slová, ktoré odznejú z úst každého občana pri vzniku služobného pomeru policajta. Prísaha policajtov sa často krát používa na ospravedlnenie ich konania. Ale ja sa pýtam, ako môže čestný človek chrániť práva občanov tak, že tých občanov „obuškuje“? Ako môže človek verný Slovenskej republike mlátiť ľudí, čo poukazujú na tých, čo Slovensku republiku ničia a poškodzujú? Ako môže statočný človek na základe príkazu porušovať prísahu? Atď.

17.11.2012 sa občania po celom Slovensku opäť chystajú do ulíc. Je jasné, že opäť obrovské množstvo policajtov a príslušníkov informačných služieb, ktorí sľúbili vernosť nie Slovenskej republike ale záujmovým skupinám, budú konať v rozpore s prísahou, ktorú zložili. A budú verne konať v záujme politikov, ich mecenášov a budú zo všetkých síl brániť systém ich fungovania,  aj keby kvôli tomu mali potláčať právo a hlas občanov.

Preto by som týmto chcel poprosiť všetkých ľudí, čo sa plánujú zúčastniť. Akékoľvek potýčky a násilné konanie filmujte a foťte. Je veľmi pravdepodobné, že drvivá väčšina provokatérov bude z radov bezpečnostných zložiek, nakoľko je to jedna z taktík, ako napomôcť rozohnaniu davu. A aj keď bude pravdepodobne väčšina z nich neoznačená, v prípade že by to tak nebolo zapisujte si ich mená alebo ich čísla. Všetky dôkazové materiály, tváre, videá, mená atď v prípade, že budú konať v rozpore s prísahou zverejníme.

A na záver prosba pre príslušníkov policajného zboru, ktorí si ešte aspoň minimálne ctia tú prísahu, ktorú zložili. Ak už z akýchkoľvek dôvodov budete opäť raz poslúchať aj nezmyselné rozkazy (tak ako napr. 9.3.2012) neuplatňujte aspoň kolektívnu vinu, nakoľko väčšina ľudí čo tam prídu, nemá o akékoľvek násilie záujem. A ak vy áno, tak sa mláťte s tými čo to chcú a nie s tými čo to nechcú…

* Príslušníci informačných služieb majú prísahu mierne upraveného znenia: „Sľubujem vernosť Slovenskej republike. Budem čestný, statočný a disciplinovaný príslušník Slovenskej informačnej služby. Služobné povinnosti budem plniť podľa svojich najlepších schopností a vo svojej činnosti sa budem riadiť ústavou, ústavnými zákonmi, zákonmi a ďalšími všeobecne záväznými právnymi predpismi a budem chrániť ústavné zriadenie Slovenskej republiky, ako aj práva občanov. Na to som pripravený vynaložiť všetky sily a schopnosti a nasadiť aj svoj život. Tak prisahám!“

Pocitadlo.sk

JÁN GAŠO
Dobro je to, čo treba v dnešnej dobe podporovať... Vidím aj to, čo iní vidieť nechcú...
Prihlásiť sa na odoberanie notifikácií
Upozorniť ma na
guest

0 Comments
Vložená spätná väzba
Zobraziť všetky komentáre